Θέλω το καλοκαίρι μου μοναδικό, ξεχωριστό! Let’s get coaching …

16 Ιουλίου 2018

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ακόμα έχουμε χρόνο για να κάνουμε το καλοκαίρι μας μοναδικό, ξεχωριστό, όπως το θέλουμε .

Έχετε όμως ποτέ αναλογιστεί  ότι η επιθυμία για να γίνει ξεχωριστό το καλοκαίρι υπερμεγεθύνεται ανάμεσα στην πληθώρα προτάσεων, συμβουλών και τελικά απομακρύνεστε από τα πραγματικά δικά σας θέλω;

 Πως ξέρουμε ότι τα καλοκαιρινά “θέλω” ανταποκρίνονται στα πραγματικά ;

 Let’s get coaching … 
Καιρός για λίγη καλοκαιρινή «προπόνηση», «εξάσκηση» .

  • Ξεκλέψτε 5-10’ μόνο για τον εαυτό σας κάπου ήρεμα, εσείς και ο εαυτός σας μόνο! Ο χώρος και ο χρόνος σας ανήκουν ( στην ξαπλώστρα, στην παραλία, στην πισίνα, στον πρωινό σας, το βράδυ κλπ). Δική σας η επιλογή!

  • Σκεφτείτε 10 πράγματα που θα έκαναν μοναδικό το καλοκαίρι σας!  Σκεφτείτε πράγματα εφικτά, προσιτά, ίσως πράγματα που τα έχετε κάνει στο παρελθόν μόνος/μόνη ή με παρέα. Δεν έχει σημασία! Σκεφτείτε πράγματα που σας δίνουν ευχαρίστηση, ηρεμία, πράγματα που τα θέλετε πραγματικά για τους δικούς σας λόγους!

  • Αν νομίζετε ότι «κολλάτε» , δεν ξέρετε τι να απαντήσετε, σας φαίνεται  όλο αυτό κουτό. Τότε ανατρέξτε στην παιδική σας ηλικία και θυμηθείτε τι ήταν αυτό που έκανε μοναδικό το καλοκαίρι σας ή τελικά τι σας έλειπε για να γίνει μοναδικό.

Τα παιδιά ξέρουν πάντα να περνούν καλά σχεδόν ανέξοδα, απλά, χωρίς κόπο, αλλά με φοβερή ευρηματικότητα και περιέργεια, δημιουργούν από το μηδέν τις σπουδαιότερες στιγμές .

  • Αν όλο αυτό σας φαίνεται απλό… ναι κάνετε καλή δουλειά! 

    Ίσως το μυστικό όμως να “κρύβεται” στα απλά και όχι στα πολλά!

  • Δεν έχετε χρόνο για όλα αυτά που σκέπτεστε ότι θέλετε να κάνετε; οκ!
    Επιλέξτε μικρότερα πράγματα που σας δίνουν παρόμοια ευχαρίστηση (μονοήμερη απόδραση, φαγητό με φίλους, κλπ ) στο κατάλληλο περιβάλλον που εσείς θα φτιάξετε.

Μήπως όμως το καλύτερο καλοκαίρι σας κρύβεται ανάμεσα σε αυτά που δεν θα κάνετε, ή μακριά από τα «πρέπει» που έχετε ήδη σχεδιάσει να κάνετε;

Αυτή είναι μόνο η αρχή για δράση!!!

 

 

Author: Anastasopoulou Chara, MSc- SLP/SLT